woensdag 16 augustus 2017

Anuradhapura

Met de trein naar Anuradhapura, helaas konden we pas om 15.30 vertrekken omdat eerdere treinen al volgeboekt waren. Dit terwijl we toch 2 dagen van tevoren al hadden gereserveerd.... ach ja.... het was een mooie reis door de natuur, olifanten gezien ineen rieviertje en waterbuffels. 
Kinderen in de trein onderweg

Aangekomen in ons hotel nog even wat gegeten en daarna naar bed. We zaten in het avasta resort in een heel erg leuk houten huisje. Zeer vriendelijk personeel en het zwembad zag er erg leuk uit, maar de goot eromheen stonk een beetje.... het weer zat ook niet mee deze drie dagen...heel erg warm...maar ja toch moeten we tempels bezichtigen en wandelen...afgewisseld met zwemmen dan maar....
Zwembad bij avasta resort

In de middag zijn we naar de bodhi tree geweest, dat is een heilige plaats voor de hindoes . Die boom schijnt eeuwen geleden al te zijn geplaatst door een koningin  voor de vrede . Prachtig om te zien, alleen moest ik en sjaal,omdoen en iedereen de schoenen uit. Het zand en de stenen waren echter zo heet dat onze voetzolen verbrandden. Wel mooi om te zien en nog langs ruïnes en een tempe gewandeld. Overal om ons heen ook leuke aapjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten